Terapia prin ÎNOT (HIDROKINETOTERAPIA)

Înotul este o terapie cu efecte extraordinare pentru corp și minte. Ca orice altă terapie, în bazin se folosesc tot felul de metode pentru a obține de la beneficiari progresele dorite. Recuperarea fizică prin înot nu este o noutate, iar aceștia fac mișcare din plăcere.  Hidrokinetoterapia reprezintă baza recuperării medicale. Recuperarea fizică prin înot se referă atât la aspectul terapeutic cât și la cel profilactic: afecțiuni ale sistemului locomotor, respirator cât și ale aparatului cardio-vascular. Terapia acvatică face referire la efectele sănătoase ale mișcării în apă, atât în prevenție și recuperare, cât și ca mijloc de recreere.

Terapia prin înot își evidențiază rolurile și efectele în numeroase situații precum:

Aceasta terapie a fost implementată de Asociația DOWN București în martie 2014, la Bazinul de Înot al Facultății de Medicină Carol Davila din București, în parteneriat cu Clubul Sportiv “Atack Team”, care ne pune la dispoziție, accesul la toate facilitățile bazinului.
O serie de 3 proiecte finanțate de ING Bank prin programul “ADOPTA UN PROIECT” ne-au asigurat pentru o perioadă lungă de timp plata instructorilor necesari.

Proiect “DOWN IS SWIMMING UP”; Proiect “CANDID“; Proiect “SA CRESTEM MARI“

Costul aproximatix al unei ședințe de terapie prin inot (însumând cheltuielile directe și indirecte) este 8 euro (40 lei)/ per beneficiar. Aceasta, în prezent, este realizată exclusiv din donații și sponsorizări. Vă mulțumim celor care în mod dezinteresat și altruist ne ajutați ca aceste terapii să aibe loc, ca acești copii și tineri să aibe un viitor.