Terapia Logopedică

Terapia logopedică a stat la baza creării CDASD – Centrul de Dezvoltare Abilități Sindrom Down. Cabinetul dedicat acesteia a evoluat de-a lungul timpului într-un spațiu de 45mp, dotat modern, cu facilități media de ultimă generație. În acest cabinet, specialiști cu experiență vastă au ajutat si îndrumat zeci de persoane cu dizabilități
Terapie de bază, promovată de Asociația DOWN București încă de la înființare, în mod neîntrerupt, profund apreciată de membrii susținători, cu rezultate notabile în dezvoltarea beneficiarilor, realizată științific – în baza evaluărilor inițiale și periodice, prin punerea în practică a unui plan de intervenție personalizat.
În cadrul CDASD – Centrul de Dezvoltare Abilități Sindrom Down, terapia logopedică este axată în direcția dezvoltãrii motricității aparatului fono-articulator (musculatura obrajilor, buzelor, limbii), restabilirea echilibrului inspir-expir, dezvoltarea percepției auditive și auzului fonematic, stimularea și promovarea limbajului. Exercițiile sunt individualizate în funcție de particularitățile fiecărui copil. Intervenția logopedică îl va ajuta pe beneficiarul cu sindrom Down sa emită unele sunete și să articuleze cuvinte pe care insuficienta dezvoltare a musculaturii și deficitul de auz fonematic le impiedicau. Terapia logopedică este indicată în abordarea corectă a cazurilor de bâlbâiala primară, care apar deseori la copiii cu sindrom Down pe fondul motricității deficitare, respirației incorecte (bucală) și a discrepanței între gândire și posibilitatea organelor fonatoare de a articula și fără de care aceasta tulburare s-ar agrava.

In prezent terapia logopedică este realizată in cadrul CDASD de doi specialiști angajați:

01 Mihaela Prunaru - profesor logoped, psihoterapeut
Mihaela Prunaru
profesor logoped, psihoterapeut
02 Adriana Ebrasu - psihopedagog, logoped
Adriana Ebrașu
psihopedagog , logoped

și voluntari, elevi sau studenți din instituții de specialitate cu care avem parteneriate.

In 2013 a fost implementat un proiect intern, denumit “I’m UP, not DOWN – Terapii Combinate” ce potențează rezultatele tuturor terapiilor prin intrepătrunderea acestora, prin menținerea unui grad ridicat de interes, atenție si concentrare, crescând accelerat gradul de recuperare a beneficiarilor, copii și tineri cu sindrom Down.
Costul aproximatix al unei ședințe personale de terapie logopedică (însumând cheltuielile directe și indirecte) este 10 euro (50 lei). Aceasta este realizată exclusiv din donații și sponsorizări. Vă mulțumim celor care în mod dezinteresat și altruist ne ajutați ca aceste terapii să aibe loc, ca acești copii și tineri să aibe un viitor.