loader image

parteneri strategici

  • PRIMARIA SECTOR 5
  • Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti
  • SPECIAL OLYMPICS ROMANIA
  • Club Sportiv ATACK TEAM
  • UNIVERSITATEA BUCURESTI
  • UNEFS
  • CMBRAE
  • SPECIAL NEEDS JUDO UNION

PRIMARIA SECTOR 5 prin DGASPC SECT 5

Cel mai important partener al asociatiei noastre Primaria Sector 5 ne – a acordat in folosinta gratuita un spatiu compus din 2 sali de clasa, astfel nu mai suntem nevoiti sa platim lunar chirie si utilitati si am avut posibilitatea financiara sa angajam specialisti cu vocatie, pregatire profesionala serioasa, responsabilitate si, nu in ultimul rand, dragoste, empatie evidenta si buna dispozitie. Acestia au calificarea necesara pt. a da posibilitatea descrierii progresului, performantei cat si a rezultatelor beneficiarilor. Primul cabinet este dedicat Terapiei Ocupationale in general si Terapiei Logopedice in special, iar al doilea este dedicat Terapiei prin Sport (gimnastica) in general si Judo Adaptat in special. Un avantaj real al acestui spatiu este si faptul ca grupul sanitar este pe hol, contribuind astfel si la formarea autonomiei personale a beneficiarilor cu sindrom Down.
Primaria Sector 5 ne sprijina si in mod direct, astfel ne-a finantat echipamentul sportiv necesar atletilor nostri nostril ce au concurat la Jocurile Europene de Vara Special Olympics – Antwerp 2016 unde au castigat 18 medalii.

FTMB - Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti

FTMB îi abordează pe tinerii din București ca pe cea mai importantă resursă umană din procesul de dezvoltare durabilă a Capitalei, astfel, împreuna, pregătind viitorul.

Asociatia DOWN Bucuresti este ONGT, membru beneficiar al FTMB. Desfasoara activitati, in mod gratuit, in sediul acesteia (Terapia prin dans si Judo adaptat). Beneficiaza de finantari pentru realizarea de proiecte cum ar fi “IMPREUNA PRIETENI” , sprijin in organizarea evenimentelor sportive ex: “Open European Special Needs JUDO Tournament – Bucuresti Romania”, primeste informari despre oportunitati aparute in media si comunitate si multe altele.

SPECIAL OLYMPICS ROMANIA

Fundația Special Olympics din România contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului la nivel național. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics inițiate în 1968 de Eunice Kennedy Shriver, sora președintelui american John F. Kennedy.
Special Olympics Romania este cei mai vechi partener al Asociatiei DOWN Bucuresti – primul eveniment la care am participat – 21 martie 2010 avand loc la Complex Sportiv Antilopa. De atunci am participat la competitii locale, regionale, nationale, europene si mondiale avand diverse calitati participanti, parteneri sau organizatori.

Club Sportiv ATACK TEAM

Clubul Atack Team ajuta copiii si adultii cu deficiente fizice punand la dispozitie spatiul necesar recuperararii fizice, materialele ajutatoare si personal calificat (kinetoterapeuti, profesori, antrenori, instructori de inot si salvamari).

Atack Team este singurul club de inot care ajuta la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale si fizice, încurajând comunicarea prin sport.

O serie de 3 proiecte finanțate de ING Bank prin programul “ADOPTA UN PROIECT” au consolidat parteneriatul dintre asociatiile noastre. Proiect “DOWN IS SWIMMING UP”; Proiect “CANDID“; Proiect “SA CRESTEM MARI“
In calitate de partener, ATACK TEAM, ne sprijina in organizarea evenimentelor ce au in componenta concursuri nautice, ne ofera logistica necesara efectuarii hidroterapiei la Bazinul Carol Davila si Bazinul Scolii 25.

UNIVERSITATEA BUCURESTI
Facultatea de Psihologie și Științele Educației - Psihopedagogie specială.

Obiectivul acestui parteneriat îl reprezintă colaborarea în vederea efectuării unui stagiu de practică al studenților, în cadrul Asociație Down București prin demararea unei cercetări privind afectivitatea copiilor/tinerilor cu SD și influențele acesteia asupra rezultatelor școlare și a vieții de zi cu zi.

UNEFS - UNIVERSITATEA NAȚIONALĂ DE EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT BUCUREȘTI

Universitatea Națională pentru Educație Fizică și Sport dorește să promoveze alegerea unui stil de viață sănătos prin practicarea sportului și să își mențină poziția de lider printre instituțiile de profil prin punerea la dispoziție a unei baze materiale ce oferă facilități excelente și prin atragerea de oameni dedicați și specialiști de elită.
Prin Special Olympics Romania, Asociatia Down Bucuresti a beneficiat de asistenta in toate ramurile sportive in care ne-am implicat, mai ales in domeniul pregatirii tinerilor sportivi (sub 8 ani) prin d-na Prof. univ. dr. Aura Bota; in cadrul gimnasticii artistice prin d-nul Prof.univ. dr. Popescu Gabriel si nu in ultimul rand prin d-nul Conf. univ. dr.Laurentiu Bocioaca ale carui sfaturi au adus, echipei de judo a Asociatiei DOWN Bucuresti – JUDOKA BEARS, aur, argint si bronz mondial, european si national.

Laurentiu Bocioaca - Conf. univ. dr. UNEFS Bucureşti

Aura Bota - Prof. univ. dr. UNEFS Bucureşti

CMBRAE - Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională

Parteneriatul vizează demararea de activități comune în cadrul unor programe/ proiecte comune ce vizează sporirea eficienței procesului de recuperare și inserție școlară a copiilor cu nevoi speciale din grija părților.

Colegiul Național ,,Elena Cuza” + Centrul Logopedic Interșcolar 6

Acordul de parteneriat își propune organizarea și desfășurarea de activități diverse de terapie, sportive sau artistice ce vizează integrarea copiilor cu CES din grija părților.

Școala Gimnazială ,,Ion I C Brătianu” + Centrul Logopedic Interșcolar 6

Acordul de parteneriat își propune organizarea și desfășurarea de activități diverse de terapie, sportive sau artistice ce vizează integrarea copiilor cu CES din grija părților

Grădinița nr. 245 + Centrul Logopedic Interșcolar 6

Parteneriatul consta in activități de evaluare, diagnosticare și terapie logopedică, activități în cadrul comisiilor metodice din grădiniță privind abordarea eficientă a copiilor cu CES. Promovarea persoanelor cu sindrom Down.

Grădinița nr. 72 + Centrul Logopedic Interșcolar 6

Parteneriatul consta in activități de evaluare, diagnosticare și terapie logopedică, activități în cadrul comisiilor metodice din grădiniță privind abordarea eficientă a copiilor cu CES. Promovarea persoanelor cu sindrom Down.

SNJU – SPECIAL NEEDS JUDO UNION

SNJU este o organizație non-politică, non-profit, care oferă o calitate fără precedent în educație, formare și competitii de profil, pentru toți oamenii implicați în judo inclusiv. Are acoperire mondiala , în prezent, fiind 63 de membri, care se întind pe 31 de țări din întreaga lume, inclusiv 6 federații naționale, 15 organizații și 42 de cluburi.
Printre acestea se gaseste si Asociatia DOWN Bucuresti, fiind una dintre primele organizatii care au aderat la aceasta uniune.

Pparteneri din domeniu ONG - sindrom Down:

Sponsori

DARUIESTE ZAMBETE

Alatura-te si tu familiei noastre

Si tu poti face parte din grupul nostru de parteneri. Tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi prin telefon sau completand formularul de contact de pe pagina noastra de Contact iar noi o sa te contactam in cel mai scurt timp pentru a-ti transmite toate informatiile necesare.