Swiss Special Needs Judo Tournament

JUDOKA BEARS – Aur si argint la Swiss Special Needs Judo Tournament 2018

Pe 29 si 30 iunie 2018, la Buchholzhalle Uster – Cantonul Zurich, Elvetia, a avut loc turneul international de judo dedicat persoanelor cu nevoi speciale, Swiss Special Needs Judo Tournament Uster – 2018.  La aceasta competitie au participat sportivi din 10 tari.

Echipa Asociatiei DOWN Bucuresti,”Judoka Bears”, nivel 3 si 4K, compusa din doua fete si trei baieti, Denisa Simu, Ioana Ardeleanu,  Alexandru Galatanu, Dan Ardelean si Laurentiu Zelko, pregatiti de antrenorii Alexandru Minea si Nicu Sperius, au obtinut rezultate deosebite, fiind rasplatiti pentru eforturile lor cu 3 medalii de aur si 2 de argint si trofeul pentru cel mai rapid ipon obtinut de Laurentiu Zelko.

D-nul Viorel Mocanu, director sportiv al Special Olympics Romania, care a facut parte din delegatia romana,  a declarat ca este foarte multumit de rezultatele obtinute si a apreciat seriozitatea, atitudinea, forta si abnegatia de au dat sportivii nostri in acest turneu.

Judoka Bears este un proiect al Asociatiei DOWN Bucuresti, din noiembrie 2015, care foloseste judo-ul ca terapie in recuperarea persoanelor cu sindrom Down. Echipa a mai participat la competitii de judo adaptat in Olanda, Anglia, Grecia si Suedia unde a obtinut rezultate deosebite. In septembrie 2017, Down Bucuresti a organizat primul Turneu Open European de Judo Adaptat din Bucuresti care s-a bucurat de un real succes.

Asociatia DOWN Bucuresti este o organizatie neguvernamentala, înfiintată în 2010, având ca scop fundamental îmbunătătirea calitătii vietii persoanelor cu sindrom Down. Acesta se realizează prin sprijin social, educational, profesional si moral, urmărindu-se integrarea lor deplină în familie, organizatie, comunitate si societate. Activitatea curentă a Asociatiei DOWN Bucuresti se concretizează în asigurarea unui program terapeutic individualizat pentru cei 30 de beneficiari (cu vârste cuprinse între 1 — 34 ani) si diverse actiuni cu caracter sportiv, artistic si social realizate prin forte proprii ori parteneriate. Asociatia DOWN Bucuresti este membra si/sau partener a SNJU – Special Needs Judo Union, DSI – Down Syndrome International, FTMB – Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, Special Olympics Romania, DGASPC Sector 5 Bucuresti si Clubul Sportiv Atack Team.

Detalii:

Zelko Alexandru